Duur record

Gevaren door Henk Broeders

Op zondagavond 9 januari 2011 steeg ik om 19.25 uur op vanuit Zundert. Het weiland van Kees Snepvangers was het decor waar de Vaillant ballon, de PH-VNL, vaarklaar werd gemaakt. Deze ballon van Ad Ballon is op dit moment de meest energiezuinige ballon, ontworpen volgens de allernieuwste technieken. Na het opstijgen begon de nachtvaart. Het was kraakhelder met duizenden sterren en een kwart maan. De ballon zette koers richting Eindhoven waar ik op 5.000 ft met een snelheid van 20 knopen overheen voer. Vanaf de grond kon mijn volgploeg duidelijk de Vailliant ballon zien, zelfs zonder de brander aan.

RUHRGEBIED
Na overleg met de Duitse Langen Information moest ik de Duitse grens passeren tussen de 6.000 en 10.000 ft, omdat er op dat moment erg veel vliegverkeer was boven het Ruhrgebied. Dankzij het heldere weer had ik wel een schitterend uitzicht op het Ruhrgebied.

Vanwege de afnemende bovenwinden deed ik er ruim twee uur over om het immens grote gebied over te steken. Na het Ruhrgebied had ik toestemming naar 15.000 ft te gaan en dus de wind van 40 knopen op te pikken. Deze windsnelheid zou mij richting Berlijn en Warschau brengen, maar eenmaal op hoogte bleek de windsnelheid gehalveerd te zijn tot slechts 20 knopen. Het gasverbruik nam toe: in minder dan een uur was één gasfles leeg en dus besloot
ik rond 23.30 uur mij volledig te richten op het duurrecord.

duurecordvaart – ballon klaar voor vertrek

OCHTENDSCHEMER
Ik kreeg toestemming van de luchtverkeersleiding om mijn vaart te vervolgen tussen de 4.000 en 7.000 ft. De wind kwam uit westelijke richting zodat deze mij over Warstein voer. Hoe verder ik met de ballon Duitsland inging, des te meer de wind afnam. Rond 01.00 uur ’s nachts stond er nog maar 10 tot 15 knt wind. Het zicht bleef schitterend, maar op de grond waren de mistvelden zich al aan het ontwikkelen. Hoe oostelijker ik voer, hoe kouder het
werd. Dit was te zien aan de nog aanwezige sneeuwvelden die afstaken in het licht van de maan en de sterren.

Rond 08.00 uur kwam de ochtendschemer langzaam tevoorschijn. Normaal zou je dan na een prachtige nachtvaart gaan zoeken naar een landingsplek, maar ik moest de knop omzetten omdat ik met een duurrecord bezig was. Daar ik ook nog voldoende gas in de mand had – op dat moment gebruikte ik één gasfles in 1 uur en 10 minuten tijd – kon ik nog een heel eind doorvaren.

Na zonsopkomst werd het erg heiig en ontstonden er lage stratuscq mistvelden, maar dankzij de zon kreeg de ballon extra warmte en werd het gasverbruik teruggebracht naar één gasfles in 2 uur en 15 minuten. Hierdoor werden de mogelijkheden vele malen groter om zeker tot zonsondergang door te varen.

Prachtig zicht !

KICK
Naarmate de dag vorderde nam de wind verder af tot 6-7 knt. De volgploeg kon mij daardoor uitstekend volgen en we hadden op een zeker moment zelfs mondeling contact op 30 meter afstand. De vermoeidheid nam toe dus trok ik mijn jas uit. Weer op scherp gezet door de kou en na een flinke stapel boterhammen, kon ik er tegenaan. Ik genoot van de mooie kleine dorpjes en de besneeuwde velden.

De kick van mijn recordpoging gaf me nieuwe energie. Tegen 15.45 uur ben ik me gaan voorbereiden op de landing die ging komen omdat einde daglicht periode in zicht kwam. Mijn volgploeg stond de landingstijd aan de weg te klokken.

Precies om 16.02 uur ben ik geland in een akker bij het kleine plaatsje Podzig in Duitsland, na een vlucht van 20 uur en 37 minuten over een afstand van 498 km.

Al het materiaal van dichtbij….

RECORD BEVESTIGD
Na de landing hebben we de ballon en mand opgeruimd en op de trailer gezet. Die werd erg zwaar vanwege de vele gasflessen die we bij ons hadden en dus kwam onze trailer vast te zitten. Na lang zoeken vonden we een boer die bereid was ons eruit te trekken.
Hij moest twee enorme schuurdeuren openen om zijn Russische trekker van stal te halen. Na deze geheel unieke ervaring zijn we op zoek gegaan naar een restaurant en een hotelletje om de nacht in een lekker warm bed door te brengen.

De terugreis naar Nederland werd de volgende ochtend, na een lekker ontbijtje, ingezet. Iets na 17.30 uur kwamen we aan bij Ad Ballon in Breda, waar onze collega’s klaarstonden om ons te verwelkomen met heerlijke Bossche bollen en champagne. Hier werd het nieuwe Nederlandse duurrecord bevestigd.

Ik ben enorm trots op deze prestatie en natuurlijk ook petje af voor de inzet van mijn grondploeg: Dook Weidema, Maikel Kouwenberg, Rik Baan en Iris van Ham. Ook wil ik Vaillant enorm bedanken voor de ballon. Dankzij die medewerking was deze prestatie van Europees formaat mogelijk!