Laatste nieuws

NIEUW!!

2019-2020
21th European Championships Hot Air Ballooning
22 - 27 oct 2019, Mallorca, Spain
1-13 sept 2020, World Air Games, Turkey
24th World Championships Hot Air Ballooning
20-26 sept 2020, Murska Sobota, Slovenie...
lees meer

 
 
Hawkeye Team
Unfortunately no championship flight in Waasland this weekend https://t.co/wcUlwpRhoW
Thu 11 Apr 19:21:14 via Facebook      
Hawkeye Team
I posted a new video to Facebook https://t.co/LFv20YVRBk
Sun 07 Apr 20:25:03 via Facebook      
Hawkeye Team
Flight no 2 Tasks where changed. FIN and FON
Sun 07 Apr 19:28:00 via Facebook      
 

Crew

 

Ons team Hawkeye heeft drie crewleden die ieder zijn eigen taken heeft.
Hieronder willen wij ons voorstellen.

Iris Broeders - van Ham
Ik ben als crew lid begonnen bij Ad Ballon in 2001. De passie voor het ballonvaren was er al snel. Deze passie heb ik in 2007 verder uitgebreid naar Wedstrijdvaren.

Mijn eerste wedstrijd was in 2007 tijdens de Europese Kampioenschappen in Magdenburg, Duitsland. Hierna heb ik al meerdere verre reizen mogen ondernemen voor zowel Europese als wereld kampioenschappen.

De spanning tijdens de briefings en dan de ontlading bij een marker die op het doel terecht komt zijn intens. Heerlijk in de buitenlucht en dan kunnen genieten van een leuke sport/vrije tijds besteding.


 


Caroline Splinters
Als klein meisje begint mijn interesse in het ballonvaren. Opa en oma stonden vaak in de achtertuin te wijzen naar ballonnen. De fascinatie was onvermijdelijk toen ik na een landing
van een ballon in onze achtertuin even in het mandje mocht staan en een kleine meter de lucht in ging. Daar wilde ik onderdeel van zijn! Alleen toen nog te jong.

In 2000 was het zover en ben ik begonnen als crewlid. Ik heb in de jaren daarna ook het wedstrijdvaren leren kennen. Eerst als official, later als crewlid in een wedstrijdteam. In 2012 kreeg ik de mogelijkheid om mijn brevet te gaan halen en sinds 2014 mag ik me piloot noemen.

In de afgelopen jaren heb ik meerdere NK`s, EK`s en WK`s in onder andere Hongarije en Japan als crewlid mogen meemaken. Als co-pilote naar o.a. Polen en Litouwen geweest. In 2015 deelgenomen aan het EK voor dames in eigen land. In de komende jaren hoop ik als wedstrijdpiloot deel te kunnen nemen aan wedstrijden om ervaring op te doen, het wedstrijdvaren levend te houden en te gaan voor de eerste vrouwelijke Nederlands Kampioen.

Ballonvaren is voor mij een moment van genieten, rust en gezelligheid, het buiten zijn en samen het beste te bereiken als het gaat over wedstrijdvaren.

 
 Carola van den Broek
Vele jaren geleden begon ik luchtballonnen te volgen. In 1994 heb ik mijn eerste vaart mogen maken. Daarna was ik echt verkocht.

In 2001 ben ik begonnen als crew en heb daarna een aantal jaar in een ander wedstrijd team gezeten. Dit team stopte en ik miste het wedstrijd gebeuren toch wel. Ik heb bij Caroline ook nog als crew meegedaan aan het WK voor dames. Daarna was het weer even stil.

Nu mag ik weer deel uitmaken van een leuk vrouwenteam o ja sorry Henk jou bijna vergeten. Nog steeds vind ik het erg leuk die spanning te voelen op het moment dat jouw team aan komt lopen en je in sneltreinvaart naar een opstijglocatie moet gaan. Het zijn zware dagen maar superleuk om aan deel te mogen nemen.

  Webdesign door
Maarten Pijpers

 

 

 

 

 

Sponsoren

Hawkeye